She is ADILA ...

Friday, December 31, 2010

Most Welcome 2011

Yes....lagi beberapa jam lagi akan tiba laaa saat kemunculan 2011....

GoodBye 2010 and welcome here 2011 !!!!!

Saya nak buat azam baru sempena 2011, opssssss lupa umur jugak meningkat setahun *itu pom law ikut tahun laaa, law ikut bulan lambat ag nak bergelar 21 tahun* ... Ada apa pada umur kalau masih pada takuk yang lama? Tiada beza kan kan? Apa kata bina hidup baru? Ya, saya sedang menjalani kehidupan yang baru *skema nyer ayat*...2011 akan terjadinya perkara-perkara berikut :


  • Sudah masyuk 21tahun bermakna saya sudah boleh mengundi! Itu keutamaan yang penting. 1 undi utk menyelamatkan keadaan hehehe....Sebagai rakyat Malaysia, saya rasa itu kewajipan saya. Siapa lagi kalau bukan kita sendiri utk memakmurkan negara kita. Jangan diulang kisah berdarah yang lalu! Bangkitlaaa dengan azam dan semangat sebagai anak jati Malaysia.
  • 21 tahun, angka yang saya patut tahu yang saya akan tamatkan pengajian dalam bidang diploma. Ya, saya akan bergelar graduan diploma Pengurusan Bank...Saya perlu capai target utk ke tahap yang lebih tinggi. 2 semester lagi utk saya pertaruhkan CGPA saya utk berada di tahap yang membanggakan diri sendiri. Opsss anda perlu tahu saya bukanlah bijak mana pom....hurmmmm! Tapi saya ada usaha dan saya tahu usaha itulah tangga kejayaan.
  • 21 tahun, saya ada cita-cita tersendiri selepas habis diploma. Saya masih berkira-kira adakah mahu menyambung pengajian atau terus memburu pekerjaan? Andai saya bekerja, sudah semestinya saya memilih utk makan gaji dengan kerajaan. Walaupun saya tahu gajinya tidak seberapa, namun saya akan terus diburu rasa selamat dan yakin dengan apa yang saya lakukan. Atau jika saya memilih utk sambung study, bidang apakah yang saya akan ikuti. Degree in Bisness Study (Finance) or apa... Saya perlu memilih berdasarkan kemampuan saya.
  • 21 tahun....saya akan jadi adik terbaek utk kakak saya! Supaya saya dapat mengepaw duitnya nanti. Ya, tahun inilah kakak saya akan habiskan pengajiannya dan akan bergelar jururawat! Yes, saya mampu mengepawnyer nanti.
  • 21 tahun, eh3 saya rasa nak kahwin laaa! Tapi tidakkah umur itu terlalu muda??? Nanti saya fikirkan!
  • 21 tahun....eh daaa rasa macam tua plak! Oh tidak.... saya musti jadi yang terbaek utk semua...

Itulah matlamat saya di alam 21 tahun ini. Semoga segalanya indah-indah belaka....aMin~

Apex daaa Jadik TOP!!!

Semua daaa mula bercakap tentang empunya nama Khairul Fahmi Che Mat fuhhh tetiba jer nama si mamat Chinese look nie mula meletup-letup! Tinggalkan sekejap cerita Hanis Zalikha mengalahkan Siti Nurhaliza dalam carian Google....nie haaaa si Apex muncul tetiba jadi femes!!!!
Bertuahnya badan ....
Memang saya akui dirinya cukup hebat di gawang gol lawan! Perfect!!! Abang BeautifulNara pom daa siap buat artikel mengejutkan bila menulis Sorry Apex sudah Berpunya....hehehe! Abang Nara membuatkan hati gadis-gadis di luar remuk berkecai *saya bukan k*!!! Sebab saya tahu awek Apex nie 1 UiTM dengan saya hehehe...Mane bole kacau Bf orang der...tengok ajer! Kak Ya daa gelabah daa bila si Cantik Hanis Zalikha cakap minat kat pemilik nama KFCM, tapi kak Ya cool jer. Terbaek laaa kak Ya!
Saya tengok dirinya dari pandangan saya, Apex bole pegi jauh lam dunia bolasepak. Memang si dia cukup fokus, dat y dye bole jaga gol kowt. Anyway yang laen pom fokus jugak.. Begitulah adat jadik penjaga gol, bila berbisa dipuja-puja, bila tersilap, hmmm habis jadiknyer. Kita sepatutnya mengubah persepsi yang selama ni kita buat, apakata law time kalah pom kita tetap bagi semangat. Xder hal kan??? Nie bila daa kalah, penjaga gol laaa yang jadik serangan utama. Bertubi-tubi dihempap, ade yang x terbangun taw....
Kak Ya??? Bagi saya dia jadi buruan...Ye laaa kekasih hati si Apex kan....Law dulu dye bukan syape-syape now dye daa dpt dye punyer title hehehe.... Pape pom kak Ya, dunia glamer nie dunia penuh pancaroba taw. Buat kak Ya, kena banyak2 sabar!!! Saya doakan kak Ya dengan Apex bersatu cepat-cepat hihihihihi....
Bubye olsss

Benda yg aku paling xsuka sbb ianya Serabut Kepala Otak

BILA MOTOR AKU BUAT HAL !!!!
memang aku akan mengamuk giler....menyusahkan idop aku jer! Mujur laaa dye kadang-kadang jer berperangai giler sebegitu, mujur! Law x aku humban lam longkang jah~ tapi mujur laaa dye baguihhh...kadang-kadang saja memeningkan kepala aku haishhhh memang ponimmm den

BILA PHONE AKU TETIBA ROSAK !!!!
yg nie aku akan hangen 1 badan dol .......................... maunyer the important things aku meragam, memang buat aku pecah kepala..mak aiiii! Nak beki tu no hal but ... nak carik kedai yg beki tu jadik hal. Disebabkan aku duk kat area yg kureng cket, kedai beki phone nie payah laaa cket nk jumpa kan. Terpaksa laaa ke KB!!! Itu yg buat aku nak baling jer phone aku kat dinding...mujur sayang jerk~

BILA BAJU KURUNG AKU X BEST DIPAKAI !!!!
Nie haaaaaaaaaaaaaa................1 umah aku akan otak dengan aku! Memang hudusss perangaiku! Aku akan mengamuk 7hari 7 malam taw x! Sumpah daaa x jahit kat situ lagi dan aku akan tinggalkan seberapa lama baju aku tuh sebelum hatiku tergerak utk gi outer! Law x tergerak, mampusss laaa ko baju, duk jer lam almari tuss...jangan harap aku nak pakai!



Memang aku berperangai cukup hudusss! Sapa laaa nak buat aku jadik bini dye yer.... Aku mudah naek angen, ader jer yg aku rasa x puati, aku balun puas-puas. Anyway aku akan okehh bile semuanya aku rasa puas hati....hehehehe~

Wednesday, December 29, 2010

Menanti Saat Pemergian 2010

2010 .... banyak melakar sejarah dalam hidup aku. Yang membuatkan hidupku berputar 360 darjah! Tapi, ini laaa kenangan, yang menceritakan makna hidup! I'm a tough enough.... fullstop!
Letaklah di mana, InsyaAllah saya akan bina hidup sebab saya telah melalui segetir-getir kehidupan. Dialah yang mengajar segalanya. Lali dengan apa sahaja keadaan buat saya jadi sekeras-keras manusia.... Inilah hidup, saya lalui dengan keupayaan diri sendiri dan bila akal diletakkan ke belakang, bahayanya menanti di hadapan. Dengar cakap orang! Itu bukan nasihat tapi itu arahan.... supaya mendengar nasihat/ pandangan orang lain. Sekeras-keras hati manusia, akan terdetik jugak saat sedih merudung. Saya kalah pada emosi! Emosi menjerat diri, menghakis hati yang keras umpama batu. Andai dunia ini boleh diputar, keadaan ini akan saya putar sebab saya tak mahu menanganinya! Namun, apa yang berlaku, segalanya berhikmah. Tanpa 2010, siapalah saya! Mungkin saya masih tercari-cari makna hidup. 2010 laaa segalanya, menciptakan dunia ini syurga dan neraka bagi saya. Perginya 2010 akan membuatkan saya lebih tabah, tenang menghadapi segala apa yang akan berlaku dan akan semakin rasional berfikir, bukannya masih beremosi! Cukuplah, 2010 mengajar saya segalanya dan munculnya 2011 saya akan menjadi lebih matang utk menanganinya......

Piala AFF Milik Malaysia

Alhamdulillah...syukur! Tu first word yang terkeluar... sebab saya terlebey excited pada malam nie!
Kita menjuarainya ..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!~
Even malam nie gawang kita ditembusi dengan 2 gol, namun dengan aggregate 3-0, kamilah juaranya. Gol keseluruhannya 4-2, tahniah jugak kepada Indonesia *sila cuba laen kali k*....
Seperti biasa, Indonesia bermain dengan cara yang agak kasar. Itu yang saya naek angen tu *nak marah laaa*! Hehehehe .... tapi setiap apa yang dibuat pasti ada balasannya, iaitu kena kad kuning! Haaa....kan daa cakap maen leklok, tu laaa x dengar cakap sangat, melawan ag~
Credit tu Khairul Fahmi! Yes, dialah hero, penyelamat gawang Malaysia. Andai dia tidak cekap, habis laaa kita diganyang oleh Mat-Mat Indon tu.... Pertahanan kita cukup kuat, penjaga gol fokus! Sebab itulah kita menang... Masuk 2 gol tu pom sebab keadaan "genting" dan Fahmi memang tidak dapat menyambar bola. Itu saja! Fanatiknya saya dengan pemain Kelate nie hehehe ....
Lihat saja 1 gol dari Malaysia yang membuatkan Markus nampak "merah garangnya" itu.... Credit ++ ag buat Safee, Luv Ur Style laaaa~ Maybe masa tu Markus kurang yakin dengan tendangan Safee sebab dia keseorangan disitu tanpa sahabat-sahabatnya. Turut beraksi cemerlang pada malam tu ialah Amar Rosidin, Muslim, Khairul Idlan Talaha, Safiq Rahim *as usual sebut nama C Malaysia tu*....tahniah! Hebat laaa korunk!!!
Setelah sekian lama tidak menggenggam piala tu, tahun 2010 mencipta sejarahnya tersendiri bila piala keramat itu kembali digenggami Malaysia. Thanks a lot to K. Rajagobal, u are the best laaa ....
Akhir kata, tahniah buat Harimau Malaya.....memang meletup laaa!


DETIK KERAMAT...Safiq Rahim  (kanan) menjulang   Piala Suzuki AFF 2010 selepas  mengalahkan Indonesia  di Stadium Gelora Bung Karno, semalam.
::copy paste dr Harian Metro::

Tuesday, December 28, 2010

Men in Ma Life

:: Inilah abah saya, sudah berumur 48tahun,
seorang anggota polis, ma beloved one ::



:: Ma little brother....adik bongsu saya, adik Uyie Otak,
baru form 1! Berkopiah jer sokmo ::



:: Ma Lop one's hehehe ::



:: Cik Meri Pesot, antara lelaki hok plg lucu, 
ngoknget tapi baik hati ::



:: Sukakan dia sebab kehensemannyer,
tunang Tat Yen sy ::



:: Budok kecik paling semat sekali di Bukit Tiu
anok tokPok Cobb, Eg MukMuk
seyes comeiiii ::


:: Blogger terbaek, dye cikgu saya ::



:: Adik a.k.a Chicken a.k.a Safik ngetttttttt 
pengepow kredit paling berjaya 
suka tolom saya hehehe ::

Merekalah yang Terindah

:: Ini mak saya dan jugak kakak saya, merekalah 
yang terhebat bagi saya ::


:: Nie satu-satunya adik perempuan saya,
no more adik lagi hehehe ::


:: Nie mak sedara saya, Kak Fizah yang paling cool, sabar sangat2
orangnya, merantau jauh dari Perak nie ::


:: Nie pom mak sedara saya, Cik Paez....
Idola saya ::


:: Kezen saya yang paling bagus...memang gudgurl 
laaa! Paling garang tapi cukup baik
sebijik perangai bapaknya ::


:: Kak Ma saya, boleh ngam ngan sapa saja.
Boleh buat kek, pandai make up orang ::



:: Adik kpd Farah, cukup pendiam....
Pandai senyum jer sebab dye ada lesung pipit kot
tu yang senyum sokmo tu ::


:: This is Miss Airene, bakal jadi Madam xlama ag
huhuhuhu .... Dialah mak sepupu aku yang plg 
vouge ::





:: Nie Miley M'Rani (lam FesBukNyer).
Kenal dye dr kezen saya, suka dye sebab peramah!
Seorang yang mudah mesra dengan orang ::


:: Nie laaa roomates tersayang aku,
budak paling pandai lam kelas aku nie ::



:: Nie laaa member aku kat UiTM.
diorang nie sekelas ngn aku jugak.
Harap maklum mereka semua nie mek2 Kelate yer ::





Saya Budak Baru Belajar ....!!!!~

Hari ni genap laaa 40hari saya mengenali dunia blogger nie, alhamdulillah saya boleh buat my personal blog dengan usaha tekun saya menjelajahi blog-blog laen....amin~
Usaha tangga kejayaan ......
Itulah saya! Mulanya terpikir gak nak stop jer berblogging nie, tapi dengan berkat kesabaran sampai gak ke hari yang ke 40 nie. Even follower baru mencecah 11orang *xkisah laaa asalkan ade jugak yang follow me, credit tok depa*, saya x kecewa....Maklumlah saya sedar saya budak baru belajar, so kena naek slow2 laaa. Asalkan orang nampak usaha saya, itu sudaa cukup bagi saya.
Minat skunk sudaa musti laaa blogwalking....!!!~
Have to! Tu ayat yang saya harus sebut .... x salah utk mencari inspirasi dari blogger-blogger hebat nie. View punyer view, terpautlaaa keindahan dengan si Mejuz nie....1st time, masa dulu-dulu laaa...dye suka send kat inbox FB tentang cerita lam blog dye. 1st kata-kata yang terkeluar, malas laaaa, i'm not interested~Uishhhh kejam betui aku nie...last2 terpaut hati dengan blog dye! Bukan ape, si dye tidak pernah kedekut ilmu. Bagi blogger baru, click jer kat link http://ohhmejuez.blogspot.com/ .... sure-sure korunk semua akan dapat info yang banyak dr dye...Berbalik pada cerita aku tadi, last-last tergerak ati laaa plak nak baca dan terus follow blog dye. G pom dye blogger yang cukup senang dengan blogger-blogger laen. Banyak jugak dye ajar saya! Kami chat lam FB, saya tidak segan silu tanye jer ape yang saya rasa musykil or lebih tepat lagi tidak tahu pape....Dye laaa ajar everything. Bagi saya, personal talk saya boleh cakap dye yang terbaek! Boleh communicate dan boleh jadi cikgu hehehe ....!!!~
Credit to him .....
Blogger laen pom ape kurang nyer! Creative idea look more gorgeous laaa....!!! Credit to them yang support blog saya, yang tak jemu-jemu tengok blog saya yang x seberapa nieyh....Insyaallah 2011 akan saya muatkan dengan entry-entry yang lebih baek dr yang sedia ada....

Thursday, December 23, 2010

i Can't Live without u oLss!

My Lappy Acer Aspire 5570
sure giler2 xley hidup tanpa benda nie...ditambah plak dengan adanya si kembar Pinky Broadband lagi laaa aku xley nak tinggal benda nie sorang2 hehehe...bila kat umah just si Pinky tu bermakna langsung sebab cik Streamyx lagi saya sayang daripada si Pinky nie...Si Pinky akan berfungsi bila stay kat kolej jer!

My Black-red Phone Nokia 5800 Express Music
nie lagi satu, tanpa dia siapalah aku hehehe...ibarat nyawa aku, si kembar aku...ke mana saja aku bawak...tidor pom disebelah aku...turut mempunyai adik beradiknya sendiri iaitu earphone dan jugak cabel phone, berguna utk mudah aku upload pic masuk lam lappy aku!

My Cutiest Pendrive Kingston 8GB
memilikinya sejak Januari 2010, hampir setahun kan...wujudnya sama dengan kewujudan my lovely lappy...pemilik badan berwarna kuning nie selalu diberi perhatian lebih dari aku...maklumlaaa kecik kan...ilang kan naya...berfungsi menyimpan gambar2 aku selain drpd data-data peribadi aku...disinilah tersimpannya lebih 700keping gambar peribadi milikku...kalau ilang naya aku, 700 tu hanya gambar perseorangan yang laen2 x kira lagi!

Set Penjagaan Muka Safi Balqis
menggunakannya sejak dr form 5 ag...complete set merangkumi pencuci, toner, krim, krim mata sahaja...yang lan-lain belum berminat lagi hehehe...apa-apapun ia sangat bagus...credit to Safi Balqis!

All my Perfume from AVON
memang tak boleh tinggal benda nie...sumpah aku sayang giler...bermula dengan perkenalan yang tidak sengaja dengan Far Away, then cuba-cuba mendekati Far Away Paradise dan True Glow, kini aku berteman mesra dengan si kembar Little Black Dress dan Little White Dress, Imari dan jugak 50's Mood...keempat-empatnya teratur kemas dalam beg make up aku sementara yang 3 lagi tu disimpan rapi di dalam almari!

Blusher Sheer Pink dari AVON
nie haaa...buat muka aku nampak pink-pink siket...baru mencubanya September lepas, kini betul-betul buat aku jatuh cinta...benda yang patut ada dalam beg make up traveller aku!

EyeLiner & Maskara dari AVON
tanpanya...aku takkan keluar rumah...betapa setianya aku menggunakan dioran berduanya...bagi aku mata pelengkap utama...dan aku jugak bebas dari sebarangan eyeshadow!

Lipstick Secret
warna yang agak-agak simple nie buat aku rasa ringan utk mencuba benda nie...tidak terlalu menyerlah...itu pilihan yang jadi kemestian!

Make Up Remover
memilih Tawas sepenuhnya...percaya akan ketakjuban yang diberikan!

My Blackiest Purse SWISS POLO
nie haaa....yang selalu seiringan dengan handphoneku...hitam jugak pilihan dihati...meminati design yang menepati citarasa membuatkan saya rasa hebat memiliki!

White Handbag
kadang-kadang aku bawak, kadang-kadang tidak...tapi ia membuatkan aku selamat jika membawanya bersama...jarang sangat2 aku bawak tapi ia menyenangkan!

Buku Diari 
selain daripada blog, disini luahan hati tercipta...entahlah kerana minat menulis aku sentiasa bawak benda nie di dalam handbag aku...love to write and love to read!

Red Pencil Case
aku minta giler pencil case nie sebab kaler dye merah...merah menawan hati!

Beg Make Up Kaler Pink & Kaler Black
opssss aku bukan banyak make up k...yang black tu ibu kepada segala make up aku...yang pink tu utk traveller sahaja...mudahkan!

Wednesday, December 22, 2010

Blind Date .... Berisiko atau Tidak???

Assalamualaikum .... saya masih dalam mood utk berblogging lagi, alhamdulillah! Perasaan malas itu saya singkirkan ia sejauh mungkin. Jika tidak disingkirkan, mungkin saya sudah lama menyepikan diri. Almaklumlah, banyak lagi aktiviti yang saya suka buat contohnya rilex untuk makan dan tidur sahaja *macam selalu laaa di musim cuti semester ini* hehehe .... Tak pun law daaa xtaw nak buat apa mengusik Yaya saja laaa kerja nya ....
Berbeza dengan entry-entry sebelum nie, selepas berjaya mencecah sampai 5 episod cerita pasal MR nie, saya berbalik kepada story yang menarik hati ini. Sebelum tu nak tanya sikit

"PERNAH TAK TERLIBAT DENGAN BLIND DATE NIE?"


Kalau pernah, mesti terbahak-bahak bila mengingati peristiwa tersebut kan. Ye laaa nama lagi BLIND DATE atau translate Melayu nyer .... PERJUMPAAN BUTA eh eh eh hehehehe .....
bukan-bukan .... dengan lebih tepatnya "mengadakan pertemuan dengan seseorang yang tak pernah dikenali"!
Owh .... itu standard BM nyer. Pernahkan???
Persoalannya:


  1. Apa perasaanya? Berdebar atau tidak?
  2. Bagaimanakah reaksi pertama anda?
  3. Pandangan pertama tentang si dia?
  4. Bila mula berinteraksi, bolehkah anda menilai si dia?
  5. Ada timbul tak perasaan "alamak .... nak cabut lari laaaa"?

Haaa....macamana ??? Ada tak jawapan bagi persoalan yang timbul? Biasalah, itulah penangan risiko BLIND DATE nie, nak taknak tolong jangan malukan diri sendiri dan tolong jaga aib si dia. Jangan bila 1st tengok dia, dah nak cabut lari. Itu tidak elok namanya hehehe ....
Biasanya orang yang merasakan perasaan sebegitu apabila:

  1. Silap target laaa pasal si dia.
  2. Terlalu mengimpikan si dia bagai puteri/putera impian anda.
  3. Si dia tak seperti yang diimaginasikan.
  4. Bila si dia tidak memenuhi langsung citarasa anda membuatkan anda rasa hendak lari saat itu jugak kahkahkahkah.

Perlu diingatkan, si dia juga punya perasaan. Jangan anda rasa hanya anda yang prefect. Si dia mungkin juga bercitarasa tinggi dan tidak mengimpikan untuk bertemu orang yang seperti anda. Awas! Tolong fikir menggunakan kedua-dua otak anda, mungkin selepas itu anda dan si dia akan cool. Tapi, jika dia sudah menampakkan si dia menyukai anda, namun anda tidak ada perasaan langsung terhadapnya, tolong jangan menghancurkan hatinya dengan kata-kata anda yang tidak pernah berlapik itu. Cara-cara untuk cepat-cepat balik ke rumah dan menamatkan terus BLIND DATE anda itu seperti:

  1. Buat-buat sibukkan diri dengan handset anda, mungkin si dia akan fikir anda tidak cukup masa utk berbual panjang dengannya.
  2. Bila dia ajak makan, tolaklah dengan baik, beritahu si dia yang anda sudah kenyang dan hanya berminat utk minum sahaja dengannya.
  3. Beritahu si dia yang anda hanya akan spend masa beberapa minit sahaja dengannya.

Hehehehe .... terukkan saya! Tapi itu cara yang selamat yang tidak akan mengguris perasaan si dia. Jika anda langsung tidak berminat utk berkawan dengannya lagi, anda perlulah:

  1. Berterus teranglah dengannya.
  2. Cuba elak utk membalas mesej darinya.
  3. Jangan menyibukkan diri utk mengajaknya bertemu sekali lagi.

Namun, perlulah diingatkan, tidak salah utk meneruskan perhubungan dengan si dia jika anda betul-betul ikhlas menerimanya atau lebih senang declare sahaja utk jadi kawan baik. Baguskan! Ianya tidak akan membuatkan anda berasa bersalah diatas tindakan anda dan tidak perlulah si dia menjeruk rasa dengan anda.
Sekian, jumpa lagi ..............................

Tuesday, December 21, 2010

Part 5 Semuanya Tentang MFA (^_^)

video



Cute kan cartoon lam video nie hehehe .....
Se"cute" itu laaa kami!


Saya sayang Awak selamanya 

***

Part 4 Semuanya Tentang MFA (^_^)



Kali ini saya nak cerita full tentang MR nie .... Takper kan law saya bagi title cute nie utk dia hehehehe....
Saya berkenalan dengan si MR nie sejak tahun 2009, akhir tahun kalau tak silap September 2009, masa tu masih dalam mood hari raya! Time tu saya ikut kezen aku g jumpa member dia, kebetulan MR ada.... *even MR nie nampak cam gangster jer, tapi dalam hati ada taman taw* hehehehe ...Segan lak aiii bercerita tentang MR nie....(blushing mood).
Ok2 setakat tu jer saya cerita tentang perkenalan dengan MR nie...cukup2 xmo laaa tambah2, nanti makin segan laaa saya nak baca entry yang aku buat sendiri ini. Dup dap dup dap ...... Akhirnya kami declare utk jadi pasangan couple yang cute *alahai tambah menambah plakkkk*....Declare nyer pada bufday dia! Sweet kan.... Jarak bufday saya ngan bufday dia dekat jer....saya pertengahan September & MR awal Oktober! Tapi tahun lain-lain yer, MR nie tua sikit dari saya, beza umur ..... standard laaaa 8 taun!
Kami suka gaduh, biasa laaa gaduh-gaduh manja gitu *gedikss*! Biasanya, saya yang mengalah *baiknyer saya*, tu pom if saya yang silap, law x saya bantai dia habis-habis. Kejam! Kami macam kawan.... Jarang anggap dia macam someone special *segannnlaaaaa nanti orang cakap saya plak yang terlebih perasan*. Tapi  kami tahu yang kami couple kihkihkihkih .... MR, dia nie nakal sikit orangnyer, gedikss lebih tepat, suka usha awek, tambah2 bila depan saya....lagi laaa suka menggedik! Tapi saya sudah arif tentang itu. MR ini tegas orangnya, law dia cakap hitam, hitam laaaa *x usah laaa nak tukar kat pink ker, grey ke* sumpah dia taknak! Lagi satu yang paling saya xpuati dengan MR, dia ni jenis x suka lambat-lambat *lebih tepat lagi terhegeh-hegeh*...Everything nak fast! MR kejam taw.... Tapi MR laaa orang yang membuatkan saya lebih berdisiplin. Thanks MR! Minat MR dengan saya sama, suka pakai baju color black...Black makes me more beautiful than over colours *kahkahkahkah dengan nada bangganya*! Bukan laaa, saya memang dari dulu lagi minat black, MR pom sama. Bab cuci baju, MR memang cerewet *katanyer .... xde pengalaman cuci baju dia lagi*. Berjam2! MR suka akan binatang macam kucing, ikan *mood macam penyayang plak*.
Alah .... macam orang lain laaa, bercinta memang ada masalah. Tambah-tambah bila wujudnya orang ketiga. Entah bila dan bagaimana ianya berlaku, saya x pasti. MR curang! Mungkin sebab saya xpandai jaga MR *dengan nada sedih*.... Gurl tu menguji cinta kami, tahap kesabaran saya....biarlah, gurl pom nak sayang MR jugak. Tapi saya??? Gurl xpernah jaga hati saya, sebagaimana saya jaga giler2 hati dan perasaan gurl. MR hilang arah. Saya tahu dia tersepit di antara dua. Saya memberi pilihan saya @ gurl...lagi laaa buat MR kalut. MR .... MR .... banyaknya cinta MR!






Saya, gurl sama-sama menanti MR, sayangkan MR tapi MR buntu. Apa yang saya buat biarkan MR memilih. Gurl sedia undur diri! Baiknya gurl .... Baik kah gurl??? Law dia baik, dia x amik orang punya. Well, saya x boleh nak salahkan gurl tu jugak, MR pom salah jugak. Law bertepuk sebelah tangan, tak berbunyi taw *bak kata orang laaaaa*! Saya tak megah pom bila MR pilih saya, tapi kena lebih berhati-hati dengan MR... xmahu pisang berbuah dua kali ..... sebab --------------------------->



Monday, December 20, 2010

Part 3 Semuanya Tentang MFA (^_^)

video


Lagu omputeh lakkk~ 
Sengaja nak menghangatkan topik ini ....
Seperti yang sudah sedia maklum

jika takutkan ombak, jangan berumah di tepi pantai

Adat berkasih sayang .... tidak semuanya indah belaka!
Sedangkan lidah lagikan tergigit, inikan kita ....

"dan bunga nista menoktah cinta"
***

With Ma Sista again~

:: Alom mengada suruh aku pose cun punyer *nada perasan* ::

Nie ma latest picture, di candid pada 19 Disember baru-baru ini. Masih baru kan~ Sudah agak gemuk laaa.... Sebab time-time cuti ini tiada apa kerjaan yang perlu dibuat. So, duduk di rumah utk membenarkan lemak-lemak utk bekerja keras dgn jayanya kihkihkihkih.... Actually, dulu *masa muda-muda...even skunk pom masih maintain muda hehehehe* aku mempunyai bentuk badan yang ideal taw! 
Tapi dek terkena penangan cuti panjang yang berlaku ketika sedang menanti result SPM...berat badan aku naik berkilo-kilo! Mak aiiiiii .... Bila daa start naik susah gak laaa nak menurunkannya. Liat giler lemak-lemak nie nak kuar dari badan aku. Nampaknya si Lemak ini menyayangi tuan empunya badan lalalalala~
Tapi.... bila bermulanya kuliah, sedikit sebanyak berat badan akan turun!
Maunyer bz laaa bila kelas sudaa bermula, tambah2 bila stay kat kolej, xley nak melantak macam kat umah!
Pokai laaa gamaknyer law masih tidap ada kesedaran diri hihihihi ...
Kat umah xper laaaa, ma beloved mum akan masak sesedapnya utk anak2 nyer seramai 4 orang+ si Yaya tu *anak mak aku mengasuh/ kire macam anak angkat family aku laaa*
Keje seharian di rumah bermain di rumah dengan Yaya sambil melayani Fesbuk! Kadang-kadang bila selalu aje layan Fesbuk nie, borim jugak laaa... Kadang-kadang sengaja jer p jalan-jalan. Hadap sangat laaa tengok rumah nie. Nanti bila daa start kuliah, home sweet home laaa plak *miss ma house der*
Sementara duduk diam di rumah ini, banyak laaa plak invitation sampai. The latest one aku pergi kat umah member kakak aku, Uyu *Tuan Nurul Hidayah*. Jauh taw x umah dye! Kat Pengkalan Kubor...hehehehe
Selama aku stay kat bumi Kelantan nie, boleh bilang baper kali jer sampai kat ceruk sana. Betapa x sukanya kami berjalan ke area sana. Biasa kami akan berjalan kat KB, sebab area KB laa terletaknya tempat-tempat yang kami sekeluarga suka shopping. Bila orang luar datang Kelantan, tempat yang wajib diorang pegi sudaa tentunya Pengkalan Kubor, Rantau Panjang dan area Wakaf Che Yeh~
Best taw area2 tu. Kepada orang-orang luar, bila datang Kelate jangan lupa singgah taw, nanti rugi giler~
Kami *aku & ma sista* memulakan perjalanan nak ke rumah member dia tu kul 12. Tetiba naik jer kereta, 1 bunyi benda asing kedengaran!
Terkejut + takut jugak laaa kan...
Lastly, upernya aku taw, batang ekzos car aku tu patah!
So, mencari laaa kami kedai utk membaikinya~
Mujur jumpa taw x!
X lama sangat laaa tukar ekzos nie, around 20 minutes jer...


:: Kami sempat posing dalam kedai uncle yang tukar ekzos kami tu ::


:: Ma car hehehehe.... bukan laaa kereta abah aku jugak nie,
si Merah yang menawan hati ::


:: Ini laaa rupa batang ekzos kereta aku, teruk bukan ::


:: Ini lagi.... banyak dapat explaination dari uncle tu.
Sebab kami Buta tentang kereta ::


Bila siap jer kereta kami, cepat-cepat aku drive cos perjalanan jauh ag. Dah tu plak aku janji dengan orang. Lagi laaa kena awal.Takut jugak laaa jalan sesak....Alom menyerahkan tugas utk drive kepada aku yang sememangnya lebih handal daripadanya hehehehe
Sudah sejam lebih drive, sampai laaa kami kat umah mak angkat ma sista *umah kak Jo*...
Kak Jo nak join sama laaa kat majlis tu. Dari umah kak Jo yang kat Wakaf Bharu tu around 20 minit jugak laaa. First time aku jejalan jauh woooo *dgn drive sendiri laaa, law oram laen yg drive penah jer pegi*....
Bila drive sendiri nie banyak kelebihan:
1) kenal jalan *akan lebih arif tentang jalan-jalan di Kelate nie
2) dapat hafal nama-nama jalan *law oram tanye bole jawab taw*
3) bole kenal tempat tu dengan lebih mendalam hehehe
4) bole point tempat2 menarik utk di jelajahi nanti
Sepanjang perjalanan, Kak Jo laaa selaku pemandu pelancong kami. Kami ini masih baru dengan tempat ini. Pengalaman berharga sudah tentu laaa dapat kenal dan tengok dengan dekat Pantai Tujuh! Cantekkknye pantai.... Chalet dia lawa-lawa taw! Sesuai utk percutian yang menarik...fuhhhh!
Sesampai kat umah Uyu nie, rombongan lelaki baru sahaja tiba! Uyu cantekkkk~
Sebaya dengan aku, tapi look more matured...
Uyu nie jururawat pelatih, 1 kolej dengan ma sista, akan tamat latihan pada Jun 2011, tunangannya tu plak MA kat Selangor x silap laaaa. Baru berusia 23 tahun....well nama x tahu, sorry ea!



:: Kami bergambar bersama ::

:: One more....peace! ::


:: Kak Jo & adiknya, Faizah ::


Around kul 4 lebih kami meninggalkan majlis. Jejalan laaa plak!
First, kami g serbu Tesco kihkihkih.... beli laaa sikit-sikit, x banyak pom. Next station, kat KB Mall plak. Ka KB Mall nie, ade cerita menarik taw. Kami berselisih dengan beberapa orang bro macho nie, tapi aku x perasan sangat. Jenis aku bila jalan x tengok orang. Mata melilau tempat lain! Kepada yang nampak aku tu, better pegi tegur taw, jangan senyum jer, takut aku x tersenyum kat korang, nanti korang kata aku sombong plak...sedangkan memang aku x nampak hehehe ... teruk kan aku, tidap fokos sangat!
Ma sista cakap bro tu cakap
" Kembar siotttttttttttt..... muka sama wey"
Tergelak jugak kami ..... 
Actually law orang yang tengok kami sekali imbas, memang akan cakap kami kembar.... Yang sebenarnya bukan kembar pom. Muka sama! Certain orang dapat jugak laaa membezakan kami hehehe
Ma sista pom suggest laaa idea bodoh tapi sempoi, ape kata one day kita pakai semua sama! Semua akan cakap kami kembara....ok x cadangan tu! hehehehe

:: Sama ke kami???? oram cakap sama ::


Tu laaa aktiviti kami hari tu... Hari tu shopping laa jugak sebab duit elaun makan aku yang tertunggak 3 bulan daa masuk! hahahahaha .... Joli jugak laaa kami~ Aku ade jugak bagi gift kat Cik Mat, selaku orang penting bagi aku...law bukan kerana dia, siapa laaaa aku di Kolej Dato' Onn itu ....
Cik Mat, jasamu di kenang!
*****

Friday, December 17, 2010

Relax Seketika di Kolam Air Panas

Assalamualaikum semua!
Segar seketika di pagi hari sebab semalaman ketiduran...
nyenyak amat hehehe....
Maunyer x nyenyak, di petang hari aku adakan aktiviti kekeluargaan cewahhhhh~
Hahahahahaha.....
xder laaa, cuma petang kelmarin, aku sekeluarga ke Kolam Air Panas Tok Bok, Machang..
Nie pengalaman baru, first time taw aku ke sana!
Mulanyer kami (my family & Farah's family) sesat jalan!
hehehe .... pemandu pelancong, si Mat Apih tu silap bagi plan...
Kami (aku & ma sista a.k.a aLom) menonong jer jalan terus lepas pada persimpangan masuk 
kat signboard besar ke Kolam Air Panas Tok Bok tu (kat highway baru tu) tanpa membelok kat mane2!
Nak taw sampai mane???

Sampai hujung jalan (jalan mati) daaaaaaaaaa~
kihkihkihkihkih

Rupa-rupanya....
highway tu x fully complete beb!

Reverse laaa balik kami nie...
Macam aku daa pro membawa car nie ok laaa....
si aLom nie terhengeh2 lambat!
berdesup aku tinggal dye...
Kesian.....
Sampai terpaksa call aku,
"oiiittttt slow cket.............."
(dengan nada marah + xpuati)

Sampai kat 1 tempat tu, tempat makcik jual kopok tepi jalan, aku brek...
Farah cakap ape taw!
" Ala speakang luar Ala..... malu ar ore Kelate sendiri sesat"
kurang lemak manis betuiiii cuik Farah nieyhhhh....
Aku belasah jer kecek Kelate!
" Mokcik...mokcik...mane yer kole' air panah tu mokcik"
Makcik tu jawab 
" G depe cket, pahtu tgk umah keda hok x siap ag,
ade lorong masuk tepi tu, alik kane"
kihkihkihkihkih
Dekat tu siotttttttttttttttttttttttttttttttttt~
Mat Apih nieyyyyyyyhhhhhhhh................................................!
Semua marahkan Mat Apih .... ketololan terserlah~
Sesudah sampai ....
kami terkejut .....
mula2 bukak pintu, semua da terbahak2 daaaa
kes sesat tu laaa....
then lucu plak bila tengok ke arah kolam tu....
sebab kami x pernah pergi kat situ kan, cam nampak pelik plak laaa bila di situ hanya ada 3 kolam sahaja!
Mula2 kami pergi.... keliling kolam tu je dulu...
Maklumlaaa ramai orang....
Kolam itu merangkumi kolam kanak-kanak, kolam saiz sederhana, kolam dewasa...
kolam dewasa tu airnya kehitaman... Naik wap2 panas duk tepi kolam tu!
Keterujuaan kami nak menakluki kolam dewasa tu membuak2...
bila ader jer space kosong kat tepi kolam tu, terjahlaaa kami!
Kami semua setakat rendam kaki jer.....
Memang panas... 
Luka-luka kat kaki aku akibat kena gigit kat semut merah tu menyenggit-nyenggit sakit!
Lama kami rendam ....
Adik aku + Mat Apih mandi ....
Lepas adik aku naik .....
tubuhnya yang agak gelap tu kemerah-merahan .... macam kena bakar!
Mat Apih, even dia cerah.... tapi merah tubuhnya kurang.
Pakcik kat situ cakap laaa tubuh adik aku ialah jenis tubuh yang sihat~
Sebab semakin merah tubuh seseorang bila berendam dalam kolam air panas, bermakna semakin baguslah tubuh orang itu.... begitu laaa pakcik tu cakap.
Ku kira, pakcik tu orang lama laaa kat kawasan tu, pasai tu laaa dia tahu macam-macam tentang kolam tu.
Satu lagi perlu di ambil perhatian, orang yang sakit jantung di larang mandi di kawasan kolam air panas!
Ia boleh menyebabkan terkena serangan jantung dan sesak nafas mula berlaku..
Itulah yang pakcik tu bagitau kami laaa...
Kolam air panas bagus utk merawat apa jenis kesakitan pada tubuh... btuiiii xpercaya cuba laaaaaaa~
*****


Perhatian Utk Para Blogger

Assalamualaikum .... entry ini dibuat secara ringkas sahaja, dituju khas kepada para blogger-bloger handalan di luar sana. Saya sedar, diri saya tidaklah sehebat kalian semua kerana masih di peringkat permulaan. Itu saya sudah fahami dan situasi ini tidak di ambil kira sangat. Cuma, saya sebagai blogger baru agak terkilan kerana di awal permulaan penulisan blog ini tiada berpenghuni! Lebih tepat lagi, saya sebagai blogger baru mahu meminta sedikit nasihat, pandangan atau apa sahaja yang boleh menaiktarafkan blog saya. Seperti yang saya perhatikan, blogger handalan *tidak perlu disertakan nama* seperti tidak mengendahkan kewujudan blogger baru di laman blog ini. Camner ley jadik camnie kan...kitorang yang baru2 nie nak laaa jugak minta pandangan dr blogger2 laen...cuma xley nk mintak sebab blogger x follow pom kami~
Hmmm nasib malang betuiii....blogger baru langsung tiada follower! Kami follow u all, why u all xley nak follow back kami...kesian laaa jugak kami. Bukan nak menempa nama, gilakan populariti, cuma kami mahukan ada connection diantara blogger2 di Malaysia...itu sahaja....Sekian~

Part 2 Semuanya Tentang MFA (^_^)





Ini rentetan cerita ku tentang MFA~
Perkenalan dgnnya berlangsung secara tidak sengaja...
Lebih kurang setahun yang lalu hehehe
I can't say anyathing...
it too speachless!

Bunga-bunga berkembang mekar..
semekarnya perkenalan kita!

"hadirmu umpamanya suria pagi
bersinar disebalik kabus senja
tika dayung bertemankan sepi
airmata kukutip bak mutiara
siapa kata hati tak kasih sayang
kepadamu ku luahkan harapan
ku nyalakan benih asmara"
***


Thursday, December 16, 2010

Bila Elaun Sudaa Masuk......




Haaa....nie gambar kami bersama...me and ma sista!
Jejalan bersama ma sista a.k.a aLom 
menemani dye keluar jejalan..
dye drive taw...
tetiba jer berangen nak drive kihkihkih





Kami sama x???
oramm cakap kami kembar laaa~
actually beza umur setahun jer!
Cute gak kami kan
(poyo lebey)






Ma sista sibuk tgk catalog kat AVON...
Sengaja letakkan gambar ma sista tengah sibuk memilih...
tapi sempat posimm baek punyer










bile jejalan begini.....
duet pom banyak laaa habis!
padahal baru sahaja beberapa jam duet elaun masuk!
tapi bukan duet aku laaa...duet ma sista~
kihkihkihkih
pape pom ....best giler bile kami jejalan bersama

Tuesday, December 14, 2010

I Don't Love My Ex





Sengaja aku masukkan picture sebegitu hehehe ... Nie bukannya sambungan utk entry Semuanya Tentang MFA (^_^) yer ! Bab sambungannya tu aku masih lagi berfikir camner nak cerita tentang dia. Nie semua sebab aku not allowed dye punye picture...Alaaaa xper cuti masih panjang dan aku mesti akan mengarang sebaik mungkin utk entry berkenaan ... ahahahahaha~
Korunk semua mesti ada Ex kan...EX BF utk lebih tepat lagi. Bercerita tentang ex nie, aku no comment sangat sebab bagi aku benda daaa end daaa....nk wat ape lagi kan hihihihihihi. Dengan kejamnyer berbicara tentang MY EX! 
Alaaaaa korunk mesti ade EX BF kan??? Baik x dgn dorg (amboiii cam ramai plak aiii)....*utk yg ramai kekasih sebelumnya laaaa*
Aku pom bole dikatakan baik laaa dgn diorang-diorang nie *dulu saham tengah naik, skunk semua tu daaa x penting lagi, duniawi semata-mata (cewahhh)*
Bagi aku daaa bukan jodoh dgnnya, maka tidak berpanjanganlah sebuah ikatan percintaan. Bak kata Miss Metafora, bercinta bertahun-tahun pun belum tentu akan kekal...
Kami still contact...tapi ada jugak yang lost contact!
Yang lost contact tu biasanyer yang benci sesangat ngn aku, dengan kata laen tidak dapat menerima hakikat hubungan kami sudah tamat~
Bagi aku tiada dendam dgn dorg..tiada cinta lagi...tiada airmata buatmu!
Tamat adalah tamat, yang berlalu biarkan berlalu, masa biarkan berlalu begitu sahaja, cuma andai ditakdirkan cinta itu milik kita, pastinya ia akan bertemu juga akhirnya...
Broken heart tu semestinya akan berlaku... Proses turun berat badan pom akan berlaku sepantas mungkin!
Muka yang sedih akan mewarnai setiap hari yang berlangsung...
Tiada lagi sms, calling akan berlaku!
Hanya tidur, tidur & tidur...
Fikiran start melayang sejauh mungkin...masa tu dapat laaa merasai masa berlalu dgn tersangatlaaa lambat sekali...Handphone tidak akan diendahkan atau lebih kejam lagi OFF terus waaaaaa~
Tapi don't worry 
ianya akan berlaku dlm masa sekejap sahaja..
Lepas pada tu ... amboi x hengat dunia ketawa riang, jejalan ke sana ke mari & berat badan berdesuppp naik!
Ayat yang akan diungkap
What the hell all dis?????
PGM laaaaaaaaaaa
Lelaki mudah datang & pergi ... Cintaku mudah disentuh#
Lelaki, cinta & airmata
terlalu sebati dgnku......
Tapi kerana itulah membuatkan aku lebih cekal dlm menempuhi apa sahaja dlm hidup ini...
Semua itu cerita dulu .... dan sekarang tiada lagi cinta utk mereka
******

Part 1 Semuanya Tentang MFA (^_^)

video



Sengaja aku letak video niey...
Bagi aku inilah entry pertama kali membicarakan 
tentang diri MFA...
Someone special which makes me 
speachless to story



"utk pengetahuan u oll aku hanya akan upload beberapa video yg aku rasa
amat bersesuaian dgn apa yang aku akan sampaikan..
no picture...no real name
becoz this is private thing that i should keep!
so stay tune ok dgn entry2 aku nanti"

*bersambung*

Saya suka Cuti.... & Yaya~

Terasa nak ber"blogging" laaa plak setelah angau dgn musim cuti yg cukup menghibur.
Maunyer x happy lakk aiii
setiap hari dihidangkan dgn menu yg special gler dr ibunda terchenta!
Sukanyer bile everyday membaca blog-blog kegemaran aku
sudaaa tentulah cerita-cerita dr Hanis Zalikha, Irine Nadia, Model 80-an hehehe
belog terbaru yg aku baca hmmmmm
http://missmetafora.blogspot.com/
hehehehehehe
Nie belog kawan akak aku... member oldschool!
Cuti ini tidap ke mana-mana pom becoz my dad xley cuti laaa...hmmmmm wut can i say kan~
so membenarkan telinga utk mendengar everything bebelan my mum & Yaya si comel yg takut utk tidur!
adoyaiiii dgn si Yaya nie, aku mesti kalah..x sampai ati taw!
Selalu jer aku bawak jejalan si kenit niey...
Pandai jer mengikut aku sbb dye tahu hanye aku yg suka bawak dye jejalan
Biasanya aku bawak dye g playground hehehe...
Mau nak buai laju-laju katanyer#
tmy petang cukup bermasalah....
sbb semua orang yang ada dirumah akan tidur
tapi aku tidap~
melayan si Yaya yang xmoo tidur & cukup takut utk tidur haissshhhhh fenimmm kepala den!
Yaya suka sgt minum susu, cepat jer abis bile dye start isi minyak kapal dye tuh...
aku laaaa yang selalu disuruh utk buat susu ...
" Ala....uat susu yaya laaaaaaaaaa!"
Pantang lambat cket ,,,,, "Ala nieeeee eiiiii ubit kan"
amboiiii sesedap dye jer nk cubit aku yer Yaya...
Law aku tipu2 malas nk buat susu ...."Ala cantik, ala x huduhhh"
amboiiiii dan2 nk bodek aku lakkkk
Satu ag aku minat tang Yaya nie...cepat jer igt apa yang aku cakap...
She's like singing!
Kadang2 lagu tu betui, kadang2 x...hampehhh tuiii Yaya nie..
Pape pom she always the best for me .... luv you yaya~

Saturday, December 4, 2010

Jangan Usik Hak Orang!

Tengok pada title....
cishhh macam nak bergadoo jer!hihihihi
hmmm...nak story cket laaa kat u'all...orang skunk nie banyak ragam taw!
ader jer yang menyelit membuat hal dengan kita (yang xder tu baguihhh laaa). Yang suka carik pasal
kan musty laaa x laen x bukan dari spesis GURL (kasik bold cket) biar terang & jelas..
Bukan nak mengutuk tapi yang pernah mengganggu gugat aku hmmmm spesis nie laaa...
Gurl law hendak mencarik pasai semestinyer pasai mencabul hak asasi hikhikhik (apa yang aku mencarut niey)
eleh..x laen x bukan musti kes iri hati, rampas merampas...
Sal iri hati niey aku x kesah laaa sangat sbb aku jenis memang x amik kesah....
Aku bukan laaa jenis yang suka menunjuk2... pakai ape yang mampu aku beli jer, so bab iri hati nie
cam xder lam kamus idup aku laaaa bak kata nyer.... katanyer laaaa~
Yang aku fedup gler nie yang rampas merampas!
or lebey tepat ag amik BF orammmm~
Haaaaa .... yang nie yang paling aku x berkenan langsum...choiiii!
Sebab pengalaman niey banyak sangat aku lalui ... sudaaa beberapa kali... memang menangis laaaa
x berlagu lagi tuhh.... tapi yang paling indah bila ia berlaku baru-baru ini & yang paling menyentuh
hati bila si dia dengan ikhlasnyer memilih aku~
tapi kesian taw kat gurl tuh.... hmmmm kejamkah aku nie???
tapi bukan salah aku, dye yang shuka2 pi menggataii dgn bf aku tuh apesal... bf aku pom silap jugak suka sangat melayan ngeeeeeeeee~
biasa laaa lelaki ...
tapi moral nyer aku nak cakap, yang dulu2 tu aku x fight nk kat ex2 bf aku tuh sbb aku taw yang aku nieh amik hak orammm,,,so kena laaa pulangkan balik hak orammm tuh...
bila terkena orammm amik hak aku, mesti sekuat2nyer aku akan fight!
ader jugak kes yang aku x fight....sbb bagi aku, bila dia bahagia dengan yang laen, so aku tumpang gembira di atas kebahagiaannyer... yang kali nie aku fight sbb dye membuktikan yang dye sayammm aku...
Gurl tu pom skunk daa benci gler ngn kami....
hmmm xley paksa orammm nak shuka sama kita~
tidap menyalahkan gurl itu semata-mata.... sbb kami tahu pihak kami pom salah..
tapi bila dye sudaa terus-terusan menyalahkan kami, ape yang kami bole buat ag.
aku x berdendam pom dgn dye
cuma nak kasi taw yang jangan chuba2 usyikk yang shaya punyer =)

Hidup Hanyalah Persinggahan Semata2

Amboi-amboi rajinnyer menge'post' entry...hihihihihi
Biasalah sedang membina lemak-lemak dalam badan nie, rerajin laaa membuat entry-entry baru lalala~

Entry kali nie aku lebey fokuskan kepada "here &hereafter".

Kita hidup hari ini kenalah berpijak pada bumi yang nyata, akur dengan setiap apa yang terjadi..
Hidup nie persinggahan semata-mata (retype tajuk) hehehe!

Lagi ada beberapa hari lagi Awal Muharram akan tiba. Jarang orang raikan Awal Muharram nie biarpun Awal Muharam nie sama jer cam New Year...cuma yang membezakan mereka dari segi cara meraikannya.
Di Malaysia, budaya dan adat membatasi amalan wajib~
Yelaaa.... law New Year berduyun-duyun sanggup turun KL semata-mata utk meraikannya...(aku xpernah pom celeb New Year, dun ask why, coz bagiku tiada keminatan ke arah itu hihihihi). Even aku x raikan Awal Muharram, but i also know what is about kan....hurmmmm...Cuba p tanya anak2 muda skunk pernah dengar x Awal Muharamm?? Yang tahu tu bagus laa (credit utk depa) ... yang x taw tu haaa camner plakkk (nak salah kat sapa plak)...hurmmmmmmm.... tu diorang punyer hal laaa....cuma sebagai Islam, ingat mengingatilah sesama sendiri..Jangan Islam hanya pada kad pengenalan sahaja! (nauzubillah)
Kita kena tahu yang hidup nie sekejap jer. Cepat ngan lambat jer Tuhan akan panggil kita balik. Ready ngan x jer yang jadik masalah skunk. Bukan nak cakap aku baik cam malaikat okey... cuma cam aku cakap laa ingat mengingati sesama sendiri. Hidup selama 20tahun nie pom aku daa rasa yang dosa melebihi pahala taw ... hmmmmmmmm
Semoga Tuhan tu panggil aku ketika segala dosa2 ku telah terhapus amin~
Aku jugak mintak pada Tuhan semoga Dia panjangkan umurku, biar aku bole menikmati hidup ini dengan sebaik-baiknyer... biar bole tambah pahala, buat amal-amal untuk menjadi bekalan di Akhirat nanti amin~


Ah...kahwin kahwin!


Bulan Disember sudah muncul...cuti sekolah sakan laaa!
So, makin banyak lah kad2 jemputan kahwin tiba. Skunk nie macam2 patern kad kahwin.
Comei2 sangat! Biasanya kad kahwin nie ikut level taw. Law yang agak berkemampuan, dapat laa
menyediakan kad kahwin yang 'class' gitu~
Tapi, if one day nanti sy kahwin, maybe kad kahwin biasa2 jer...xmoo laaa grand2 sgt kad
sbb ia sekadar kad sahaja! Tapi ikut atas kemampuan masing2 & citarasa masing2..


Sample kad...cute kan!



Kad kahwin Datin Paduka Umie Aida


Tu tentang kad kahwin jer...belum masyukk bab hantaran lagi~
Fuhhhh alamakkk cantik gler gubahan hantaran2 masa kini....
Memang 10k x cukup kowt hihihi
















Putih penaik seri~
Cute nyer...
Tu baru bab hantaran, belum masyukkk
bab pelamin ag...kihkihkihkihkih
Hmmmm banyaknyer laaa budget yang perlu dihabiskan
semata2 utk majlis kahwin.
Xtaw laaa time aku kahwin nanti jenis ape plak yang keluar di pasaran.
Hmmm nak ikut market trend nie x cukup pk taw...
Bulan nie keluar jenis nie, bulan depan keluar patern laen plak..
hmmmm macam2 laaaa
yang penting duet tu musty tebal baru bole buat ikut citarasa high class cket..
tapi kena ingat laaa...majlis kahwin buat grand2..
kahwin pom mesti laaa berpanjangan amin~

All about Perfume

AVON jadi pujaan!
Biasa jer jenama wangian kegemaran aku...
Lain orang, lain citarasanya...
Mungkian disebabkan kewangan yang terbatas hanya koleksi Avon sahaja yang mampu 
terkumpul setakat nie. Semuanya timbul dari minat kakakku, yang berjaya mengumpul
koleksi wangiannyer. Minat kami sama! Itu semestinya. Berbanding dengan aku, 
kakak aku lebih banyak koleksinya..kadang2 aku jugak try2 jugak perfume dia 
hihihihi...
Biasanya perfume yang pernah aku pakai dan ada setakat nie seperti Far Away, Far Away 
Paradise, True Glow, Imari Seduction, Little Black Dress dan jugak 
Little White Dress....
Pernah mencuba pakai Women of Earth, Celebrate, Rouge, Ungaro hihihi...
So, sesiapa yang belum pernah mencuba pakai perfume Avon nie bolehlah
aku ceritakan cket tentang sesetengah daripa perfume2nyer...
Kebanyakkan perfume yang aku gunakan nie Eau de Parfum
bile namanyer eau de parfum bermakna ia tahan lama...


Rouge yang merah membara


Far Away Paradise memang sweet!