She is ADILA ...

Sunday, March 27, 2011

BFF vs BF (^_^)

mean BFF yg saya maksudkan
ia merujuk kepada pasangan (male+female) laaa
yang mempunyai ikatan yang erat
yang rapat sangat-sangat
tapi hanya senang bergelar sahabat
(^_^)

BF plak
macam u all tahu laaa kan
ia merujuk kepada pasangan (male+female)
yang memang declare utk berkasih sayang
dalam konteks pasangan kekasih


Lain kan Lain kan ???


tapi sebenarnya ....


ianya SAMA sahaja
tolong jangan menidakkan oke
sebab:
male+female memang tak boleh jadik kawan baik laa
sebab naluri fizikal yang berlawanan
ia menyebabkan terjalin 1 jalinan yang boleh dikatakan lain


cuma mereka declare BFF
sebab

"mereka takut berdepan dengan situasi couple"
itu sahaj rite?
sebab terjalinnya kasih sayang mereka telalu kuat
sehingga takut utk menerima risiko
apabila ber'couple'

means risiko here:
clash ke, bergaduh ke yang boleh menyebabkan 
hubungan mereka goyah

disebabkan itu mereka lebih senang 
declare sebagai
BFF only oke


mereka jugak jenis yang terlalu memikirkan masa depan.
tapi takut berdepan dengan risiko..


kesimpulannya
BFF or BF adalah dua perkara yang sama
tapi dibiarkan mengikut alunan rentak yang berbeza
disebabkan oleh ketidakmahuan utk menerima hakikat
oke x?
cuma berbezanya ia mungkin BF 
kita akan berdepan dengan risiko tapi ingat risiko itu mematang kita oke
berbeza dengan BFF
hidup kita akan sentiasa happy but if one day something happen
maybe it's hard to say SORRY
apa pun ianya depends kepada mana yg terlibat sahaja

2 comments:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

prefer kalo dah jadi BFF teruskan jer..xyah ler tukar jadi BF sbbnya kalo de masalah pe2 kemudian hari kan..xkan mungkin dia akan jadi BFF kembali...kan!!


salam singgah dari mummy weiyda!!♥
keep it up blogging ya dear!!♥
(◕‿◕✿)

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

cik D said...

iye iye .... sokong statement mummy~nice blog mummy ........lovin it!!