She is ADILA ...

Thursday, July 21, 2016

5 bulan sudah berkhidmat di Arwana Perhentian

Salam semua. 

Lama benar tak menulis di ruangan ini. Nampak kosong sangat.
Baru teringat ohhh dah lama tak update pape kat sini. 

Di pagi jumaat yang clear sangat cuaca ni, rasa nak update sikit je pasal aktiviti masa kini.
Lepas je habis kerja kontrak kat UMK tu, aku tersadai jugak kat rumah dalam sebulan dua jugak.
Lepas tu macam macam interview dah pergi. Sampai ke Terengganu nuhhhh!
Meh nak story mory sikit pasal pengalaman pergi interview:

RH Kuala Terengganu
Nampak ada 1 iklan temuduga terbuka kat sini. 2 hari sebelum iv ternampak iklan. 
Terus cakap kat abah nak pergi try luck kat sini. Abah kata jauh.
Aku cakap mana ada jauh, Terengganu je. Aku nak try nasib bahagian finance.
But bila sampai sana diorang cakap bahgian finance nak guna kerani je. Gaji pulak 900 jer.
Tak padan dengan kelayakan aku. Then dia offer aku sebagai sales. 
Dia cakap tertarik dengan aku yang banyak mulut nih.
Bila dia terangkan role tu aku berminat. Kena entertain guets, blaaa blaaaa...
then bila aku cakap kat abah, abah takbagi. Alasannya, susah takde timing kerja, lepas tu entertaint client sampai malam malam. Susah susah.
Hotel kan.... biasalah entertaint client yg besar2 nih.
Then tak jadi. Aku tolak offer leklok........


Seminggu lepas tu Arwana Perhentian call suruh datang iv plak. 
Abah aku pun berat hati nak bagi, sebab hari yang sama jugak ada temuduga terbuka kat aeon mall.
Tapi aku cakap kat abah, biarlah aku nak pergi kat sini dulu.
Masa temuduga tu, dia bagi offer samaada aku berminat nak jadi HR ke Sales Account.
Sales account ada 2 choice, nak dekat island or inland.
So aku cakap lah aku berminat nak duk tempat account lagi, tp nak kat inland jer. 

Seminggu lepas tu dapat call, alhamdulillah berjaya. 
Bekerjalah aku kat situ dr bulan 2 sampai sekarang. Nasib aku baik sangat kat sini, bulan 5 hari tu dinaikkan pangkat jadi executive account (main account) kat sini.

Alhamdulillah. Syukur tak terkata. 



1 comment:

nurulhazwanihamzah said...

bagusnya tak memilih kerja! pengalaman dapat dan rezeki akan datang kalau attitude bagus :)